Blogs

Het lijkt misschien een vreemde boodschap in deze bijzondere dagen, en toch.

Naast alle nuttige voorzorgsmaatregelen die je kan nemen, is zorg dragen voor je lichaam en je state of mind
super belangrijk.
Ont-spannen dus.
Niet simpel, hoor ik je denken.

Elke dag, vijf minuten - meer mag ook - de tijd nemen om rustig te ademen. Je aandacht bij de beweging van je lichaam, de verplaatsing van lucht. Enkel dat, als is het maar even.

Zorg goed voor jezelf en je naasten.
 

Nu, meer dan ooit is contact houden met elkaar belangrijk. Dan kan een simpele emoticon zijn tot een gesprek van anderhalf uur aan de telefoon. Wat voor jou kan, en voor de ander welkom is.

Zorg voor jezelf en je naasten.
 

Twijfel, of is het angst?

Het ging allemaal snel. Van weekendsluiting, naarwinkels dicht. Van hamsteren, naar lege rekken. Van begrijpelijke maatregelen, naar hallucinant lege straten.

Ik was net nog bij de kapper. Mijn wagen werd gisteren nagekeken. MIjn bestellingen haalde ik op aan begin deze week. Net voor mijn staycation had ik de rekken thuis goed en lekker gevuld. Helemaal klaar dus, en toch...

Vandaag zou ik op weekend vertrekken. Drie dagen uitwaaien, wat cultuur opsnuiven, mijn voetjes onder een mooi gedekte tafel strekken en genieten van vrijheid en niks 'moeten' doen.
Vandaag werd de soft lock down ingesteld.

Confronterend.
 

Herinner jij je nog hoe zorgeloos je als kind door het leven ging?
Ik wel, ergens diep vanbinnen. Ik kan er letterlijk mijn vinger opleggen.
Het gevoel dat alles kan, mogelijkheden eindeloos zijn en dromen met een magische swung van een toverstokje worden waargemaakt.
Hoe geweldig is het om dat gevoel te herinneren, te ervaren en ja - op dit moment - oprecht te hebben. Lukt het niet? Blijf proberen, want als jij gelooft dat het kan, is de magie niet ver af.

Maak jij in deze periode ook een lijstje met goeie voornemens?
Heerlijk! Mijn tip: maak het niet te groot. Kleine veranderingen hebben ook impact en zijn veel makkelijker in je leven in te bouwen.

We leven in het donkerste deel van het jaar. Last van de winterblues? Hier alvast wat tips om er anders tegenaan te zien.
Heerlijk om onder een warm dekentje te kruipen? Ja, maar dingen ondernemen geeft meer energie: spreek af met vrienden, ga wandelen, bezoek je familie, onderneem iets wat je leuk vindt.
Ga elke dag een frisse neus halen, liefst als het nog licht is. Zo voel je je meteen vrolijker en energieker.

En als we dit jaar eens eerst geven en dan pas krijgen?
Plan met je kinderen een namiddag of avond in waarop alle speelgoed, boeken, dvd’s, knutsel- en tekengerief sorteert en bekijkt.
Wat heb je écht nodig? Wat gebruik je regelmatig?
Al de rest wordt gesorteerd, afgewassen en ingepakt.
Ga dan samen op zoek naar een goed doel, een kringloopwinkel, een afdeling van de welzijnsschakels, Kind en Gezin of een andere vereniging waar je je spullen een nieuwe bestemming kan geven.

Vroeg donker betekent heerlijk lange avonden.
Tijd voor jezelf. Tijd om na te denken. Tijd om te plannen.

Pagina's