Fijne momenten bewaren

Ben je ook zo iemand die in de winter graag terugblikt op de fijne zomermomenten? Neem jij ook hopen foto’s op je gsm of digitale camera om ze vervolgens netjes op te slaan in een mapje op je computer? Of ga je meteen aan de slag met scrapbooking? Wat je voorkeur ook draagt, hier alvast een paar tips:

  • Als je iets leuks overkomt, schrijf het kort op en stop het in een bokaal of doos. Je kan deze natuurlijk ook leuk versieren. Telkens je er zin in hebt: neem je er een papiertje uit en kan je terug genieten van dat fijne moment.
  • Hield je een dagboek bij als kind? Start er nu alvast (terug) mee. Heerlijk om later terug te lezen hoe je een uitstap hebt beleefd. Sommige details zijn we immers snel vergeten.
  • Hang een prikbord of magneetbord op een plek waar je vaak langsloopt: leuke foto’s druk je meteen af, briefjes van je lief, een vakantiekaartje van je beste vriendin: alles komt erop terecht. Heerlijk om al die fijne souvenirs bij elkaar te zien.
  • Nog meer? Laat je foto’s dan afdrukken als stickers of magneten: leuk om in je dagboek te plakken of je ijskast mee te versieren.
  • Hou niet alleen foto’s, maar ook stadsplannetjes, inkomtickets, gedroogde blaadjes, scores van spelletjes bij: als je straks een fotoalbum maakt kan dat er allemaal mee in.
  • En dan zijn er natuurlijk tal van gadgets waar je je foto’s kan op laten drukken: tassen, kalenders,… zo benje een jaar rond omringd door fijne momenten.

Daar wordt een mens toch vrolijk van, niet? Stuur je een foto van jouw ideetjes? Ik kijk er naar uit!

Tatiana Demesmaeker